Suge-o Ramona

Suge-o RamonaInformatii generale

Suge-o Ramona este o carte scrisa de artistul de stand-up Andrei Ciobanu, publicata in anul 2015. Firul narativ al cartii se structureaza in jurul unei confesiuni oneste despre relatii sexuale. Aventurile lui Andrei sunt transpuse ca fiind ale unui tanar oarecare din Romania, trecute prin filtrul modalitatii in care se raporteaza la sexul opus.

Plotul

Ideea din jurul cartii Suge-o Ramona a pornit de la o simpla postare pe Facebook si a devenit instant un succes in Romania. Firul narativ al cartii se concretizeaza in jurul ideii de prima iubire din adolescenta, caracterizata de aceasta dinamica a cuiva care face o pasiune pentru altcineva mai indiferent. In acest sens, cartea urmareste modalitatile in care Andrei incearca sa se razbune pe aceasta indiferenta a Ramonei, prin tot felul de modalitati. Unele dintre aceste modalitati includ faptul ca intra in relatii cu anumite fete.

CARTEA SUGE-O RAMONA ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Suge-o Ramona

elefant

Suge-o Ramona

carturesti

Suge-o Ramona

libris

Suge-o Ramona

Fata de alte carti cunoscute ale autorilor romani, povestea lui Andrei Ciobanu este una amuzanta, caracterizata de stilul ludic si pe alocuri destul de “indraznet” pentru unele persoane mai pudice. Limbajul uneori “deochat” poate face anumite persoane care cauta o structura mai exacta si pe alocuri stilizata a beletristicii sa considere aceasta carte “prea usoara”. In mare, cartea “Suge-o Ramona” poate fi citita de oricine. Stilul acesta usor accesibil se dovedeste tocmai atuul cartii, pentru ca uneori avem nevoie si de astfel de carti, care sa ne faca sa zambim, sa ne destinda si sa nu se faca sa ne punem anumite intrebari existentiale.

Cartea nu s-ar incadra pe axa lui Franz Kafka, care a spus ca “ar trebui sa citim doar acele carti care ne ranesc si ne ingunghie”. Dimpotriva, este fix invers: o carte care te face sa razi si “iti mangaie sufletul” prin felul in care iti aduce aminte de tineretea bruta, nelinstita, amuzanta, in comparatie cu rigiditatea vietii de adult.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul literar al cartii este unul usor, care ii face pe majoritatea cititorilor sa rada. Aceasta carte nu este genul de lectura care sa te provoace sa iti pui anumite intrebari, ci este usoara, amuzanta, perfecta de citit vara, la piscina, sau in metrou in drum spre casa de la munca, tocmai in acele momente cand vrei sa te destinzi si sa uiti pentru o clipa de stresul de la munca, aducandu-ti aminte de adolescenta.

De ce merita sa cumperi cartea

Daca esti in cautarea unei carti usoare, amuzante, care sa te faca sa razi si care sa iti aminteasca cum era cand erai adolescent, merita sa citesti aceasta carte. Cartea Suge-o Ramona atrage publicul din Romania tocmai pentru ca sintetizeaza intr-un mod sincer, “ pe sleau”, ce inseamna aceste jocuri ale iubirii in lumea tinerilor din Romania.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu