Toate acele locuri minunate

Informatii generale

Toate acele locuri minunateCartea Toate acele locuri minunate scrisa de autoarea Jennifer Niven a fost publicata in anul 2015 si insumeaza 408 pagini. A creat furori la momentul lansarii deoarece abordeaza o tema inedita, actiunea fiind prezentata din perspectiva a doi adolescenti.

Toate acele locuri minunate a primit numeroase premii importante, printre care si Premiul Goodreads Choice pentru cea mai buna fictiune young-adult in 2015, Locul 1 la Indie Kids Book si multe altele din partea Libri Book Award, YALSA, Buzzfeed si premiul Amelia Elizabeth Walden.

In curand va aparea si o adaptare in cinematografe, care ii va avea ca protagonisti pe actorii Elle Fanning in rolul lui Violet si pe Justice Smith in rolul lui Finch.

Plotul

Finch si Violet sunt doi adolescenti care merg la acelasi liceu. Cei doi se imprietenesc intr-o zi in care se intalnesc in clopotnita scolii. Motivul pentru care se afla amandoi acolo este cel putin inedit si anume, din dorinta de a-si pune capat zilelor. Desi ambii aveau motive diferite, este surprinzator ca doi tineri ajung sa se inalneasca, ba chiar sa se imprieteneasca in acest fel. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu ajunge sa faca ceea ce si-a propus initial, iar intre cei doi se dezovlta treptat o poveste induiosatoare de iubire.

„Uneori exista frumusete in cuvintele grele – totul depinde de cum le citesti.”

Acest citat din Toate acele locuri minunate rezuma perfect semnificatia complexa a lucrurilor prezentate in carte. Este destul de rar ca o carte scrisa pentru adolescenti sa nu aiba un final fericit si asta a facut ca acest roman sa fie atat de diferit si de indragit de catre public. Nu a existat niciun fel de „fericiti pana la adanci batraneti”, dand dovada ca se pot aborda si altfel de teme, fara stereotipuri.  autoarea reuseste sa atraga atentia asupra problemelor de ordin psihologic si sa isi faca cititorii sa se intrebe mai multe lucruri despre viata si sa isi puna intrebari complicate.

Desti atunci cand Violet l-a intalnit Finch nu a fost in cel mai ideal mod, amandoi erau in aceeasi pozitie, dar calatoriile care i-au adus acolo au fost complet diferite. Finch nu era cliseul Romeo, ci intunecat si irascibil. El s-a schimbat cu totul odata ce a cunoscut-o pe Violet. Violet era fata obisnuita de liceu, dar toate lucrurile din trecut o prindeau din urma. Cititorul urmareste astfel cele doua personaje de-a lungul povestii lor nebune si neconventionale de dragoste, care a pornit cu ceva la fel de simplu ca un proiect scolar si s-a incheiat cu un zbucium infiorator.

TOATE ACELE LOCURI MINUNATE ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Toate acele locuri minunate

carturesti

Toate acele locuri minunate

libris

Toate acele locuri minunate

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilistic, scrierea lui Niven este frumoasa si descriptiva, desi usor de citit; aceasta carte se simtea adesea conversationala. Nu distrage de la sirul narativ, reusind totusi sa le ofere lui Violet si Finch voci unice. In debutul ei la stilul young-adult, Niven creeaza o poveste care va va face sa radeti si sa plangeti mult dupa ultima tura de pagina. Felul in care personajele sunt scrise va va face sa credeti in puterea iubirii sincere si pure care transcende moartea.

De ce merita sa cumperi cartea

Daca sunteti in cautarea unui roman young-adult care exploreaza toate complexitatile vietii, fiind in acelasi timp bine scris si plin de inflacarare, nu cautati mai departe deoarece Toate acele locuri minunate este ideal. Atingator, frumos, sfasietor si bantuitor, Finch si Violet va vor urmari cu mult timp dupa ce veti devora si ultima pagina a cartii. Cartea este o poveste fermecatoare de dragoste care merita citita.

Pret
9
Actiune
8.5
Personaje
9
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score