Toti suntem ciudati

Informatii generale

Cartea Toti suntem ciudati are ca scop ideea de a arata ca masele nu exista de fapt. Insa de ce marile companii produc in continuare produse si practica servicii dedicate maselor? Oare nu recunoastem cat de ciudati suntem de fapt, ori pur si simplu companiilor nu le pasa?

Lucrarea a fost publicata initial in anul 2011, iar in 2017 a fost preluata de catre editura Baroque Books & Arts pentru a fi publicata si tradusa in limba romana. Are putin peste 100 de pagini, dar este plina de idei bune de dezbatut si practici din cariera autorului de marketer.

Seth Godin este un autor de bestsellers, antreprenor si speaker motivational. A fondat doua companii, dintre care una a fost achizitionata de Yahoo! Are studii si profeseaza in domeniul marketingului si leadershipului, cartile sale fiind mai mult decat carti de dezvoltare personala. Tehnicile sale provin din anii de practica si din dorinta de a-si impartasi ideile cu cat mai multi oameni.

PlotulToti suntem ciudati

I-ati numit vreodata pe fanii trupei One Direction ciudati? Dar pe cei care petrec ore in sir in fata calculatorului jucand World of Warcraft? Ei bine, aflati ca noi toti suntem ciudati, iar ciudat este noul normal. Ceea ce incearca autorul sa dovedeasca prin aceasta carte este faptul ca oamenii si companiile ar trebui sa inteleaga acest fapt. Seth Godin sustine cu tarie faptul ca doar companiile care inteleg ciudatenia clientilor (si potentialilor clienti) vor supravietui pe piata pentru mult timp.

Pentru a-si demonstra ideile, autorul descrie fiecare categorie de persoane marginalizate de societate din considerentul ca ar fi ciudati si dovedeste ca de fapt nimeni si nimic nu este normal. Nu este o carte despre noi versus ei sau despre nise. Este mai degraba o carte despre importanta prezentului si acceptarea realitatii exact asa cum este ea.

CARTEA TOTI SUNTEM CIUDATI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Toti suntem ciudati

elefant

Toti suntem ciudati

carturesti

Toti suntem ciudati

libris

Toti suntem ciudati

cartepedia

Toti suntem ciudati

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea este usor de parcurs, limbajul fiind unul facil, prietenos, lipsit de terminologia greu de descifrat din marketing. Autorul a scris aceasta carte din dorinta de a ajunge atat la oamenii din marketing, dar si la cei care nu profeseaza in domeniu. Militand pentru aceleasi idei, cartea cu siguranta va atrage atentia celor ciudati.

O recomandam mai ales adolescentilot deoarece Seth Godin abordeaza si problema alegerii unei cariere si incurajeaza parintii sa observe ciudatenia copiilor lor. In loc sa ii impinga in directii in care acestia nu isi doresc sa mearga, Seth propune sa fie gasita ciudatenia la care copiii exceleaza si sa fie sustinuti catre acea directie, fara intreruperi.

De ce merita sa cumperi cartea

Doresti sa iti gasesti acel ceva al tau? Sa te simti autentic? Ce ai spune daca in loc sa te compari pe modelul ,,El este mai bun”sa intelegi ca pur si simplu….toti suntem ciudati! Fiecare om are tabieturile, misterele si ciudateniile sale. Cand incetam sa ne comparam si intelegem ca nimeni nu este perfect, abia atunci vom putea face lucruri marete.

Cartea merita citita deoarece este o trezire la realitate, o alarma necesara pentru o generatie guvernata de perfectiune ireala si validare in societate. Este o lectura amuzanta, onesta si din care veti avea multe de invatat si de pus in practica.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu