Un barbat pe nume Ove

Informatii generaleUn barbat pe nume Ove

Cartea Un barbat pe nume Ove este scrisa de Fredrik Backman, un cronicar suedez si blogger al carui personaj a prins viata prima oara pe blogul autorului. Dupa ce peste 1000 de cititori ai lui Backman au votat ca vor sa citeasca un rom cu acest personaj moracanos, succesul cartii a fost iminent.

Intr-o zi de marti, Ove se trezeste singur. Ramas fara sotie, batranul devine foarte moracanos. Dar il putem invinui? Desi este un om care la suprafata pare rau, este plin de iubire. Viata lu ieste data peste cap cand un cuplu tanar se muta in apropierea lui. Copiii acestui cuplu vor schimba batranelul in mod fundamental.

 

 

Plotul

Ove este un om batran si simte ca nu are nici un motiv sa traiasca. Dupa moartea sotiei sale Sonja, el este singur si vrea sa se sinucida. Ove functioneaza intr-o rutina stricta si cu un set de credinte la care nu exista loc de abatere. In timpul plimbarii de dimineata, el nu reuseste niciodata sa verifice daca masinile au fost furate de pe banda lui rezidentiala. El a planuit chiar si pentru moartea sa iminenta in cel mai mic detaliu. De la facturile achitate pana la tinuta pe care o va purta pe ultimul drum.

Rutina lui este intrerupta cand Parvaneh – un refugiat iranian si familia sa se muta alaturi de el. Sosirea lui aduce o schimbare revigoranta in existenta singuratica a lui Ove si ii ofera un motiv sa traiasca din nou. Linia romanului ramane tragica si incurcata si dezvolta o poveste de dragoste care va atinge nucleul inimii oricarui cititor.

 

CARTEA UN BARBAT PE NUME OVE ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Un barbat pe nume Ove

elefant

Un barbat pe nume Ove

carturesti

Un barbat pe nume Ove

libris

Un barbat pe nume Ove

cartepedia

Un barbat pe nume Ove

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Autorul a creat o voce plauzibila pentru caracterul sau principal si pentru lentila prin care un astfel de om ar putea evalua lumea. Avem un gust de viata suedeza urbana in acest roman, in care cunoasterea vecinului tau si a unei comunitati este apreciata, dar unde imigratia si schimbarile de credinta si valori schimba peisajul.

Puteti auzi respectul lui Backman fata de batranii sai si de cei care au abilitati care lucreaza cu mainile lor. Caracterul lui Ove intra in dificultate, in parte din cauza incapacitatii sale de a decoda comportamentul oamenilor, de a intelege strainii sau de a arata flexibilitate. Prin comportamentul sau, ne ajuta sa observam propriile noastre prejudecati.

De ce merita sa cumperi cartea

Un barbat pe nume Ove de Fredrik Backman este o poveste frumoasa despre transformarile prin care trecem in viata si despre modul in care diferite evenimente din viata noastra ne afecteaza, ne modeleaza si ne fac sa devenim ceea ce suntem astazi. Este o poveste magnifica a iubirii adevarate si a valorilor umane.

Merita sa cumparati cartea pentru a observa evolutia acestui caracter moracanaos care in cele din urma impartaseste cu noi aceeasi frica si anume, cea de singuratate.

Pret
8.5
Actiune
9
Personaje
9
PROS
  • Este o lectie sincera despre viata si greutatile acesteia.
  • O poveste magnifica a iubirii adevarate si a valorilor umane.
CONS
  • Posibil ca personajul principal sa nu fie pe placul tuturor.
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score