Vei fi acolo?

Informatii generale

Vei fi acolo? este un roman psihologic scris de cate autorul francez Guillaume Musso, care a venit in atentia publicului in anul 2010. Atunci cand carte a fost publicat a devenit usor un bestseller prin prisma modului in care atinge teme puternice precum cele ale prezentului, ale iubirii, ale destinului.

Vei fi acolo Plotul

Actiunea cartii Vei fi acolo? debuteaza cu o intrebare simpla, dar cu o rezonanta foarte mare pentru fiecare om in parte si anume “Ce ai vrea sa schimbi daca ai putea da timpul inapoi?. Prin aceasta intrebare cartea deruleaza cu prezentarea lui Elliott, un medic chirurg vestit in varsta de 60 de ani care sufera de o boala incurabila. Batranul are o fata, Angi, in varsta de 20 pe care o iubeste mai presus de orice. Elliott are un prieten foarte bun, Matt Deluca si impreuna detin o afacere cu vinuri.

Elliott primeste o misiune umanitara in Cambodgia. Acolo, Elliott isi face prieteni si are sansa sa vindece un baietel care era grav bolnav. Bunicul copilului afla ca Elliott are o dorinta foarte mare si anume aceea de a se intoarce in trecut, sa o mai revada o data pe mare sa dragoste, Ilena, care a murit in urma cu 30 de ani. Pentru a putea face acest lucru, Elliott primeste de la batranul bunic 10 pastile. Aceste pastile au puterea de a il teleporta pe Elliot in trecut, dar trebuie sa aiba grija pentru ca orice miscare facuta in trecut are o influenta directa asupra prezentului si viitorului.

Ia prima pastila si reuseste sa calatoreasca in timp, numai ca acolo se intalneste cu el cand avea varsta de 30 de ani. Orice vorba, orice miscare reuseste sa schimbe prezentul asa ca Elliot are grija ce vorbeste cu eul sau, si se duc amandoi sa o vada pe Ilena. Cand o vede pe Ilena hotaraste sa nu o salveze pentru ca daca ar salva-o, Angi ar pieri. Intre Elliott de 60 si Elliott de 30 de ani incepe un dialog si vor sa vada cum ar trebui sa actioneze pentru a o salva fara a impiedica aparitia fiicei sale, dar comunicarea dintrei Elliott 60 si Elliott 30 este dificila deorece tanarul era impulsiv si energic, gata sa cucereasca lumea si gata sa o salveze pe mare sa iubire, dar Elliott batranul incetase de mult sa fie asa, acum era calm si ii placea viata aceasta. In acest moment se pune accentul pe modul in care gandirea oamenilor se schimba de la o etapa la alta a vietii. Aici este punctul care declanseaza actiunea: o salveaza pe Ilena, o salveaza pe Angi, cum reuseste sa le aiba pe amandoua?

.

 

CARTEA VEI FI ACOLO? ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Vei fi acolo?

carturesti

Vei fi acolo?

libris

Vei fi acolo?

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Atmosfera creata in carte este una palpitanta, emotionanta prin modul de exprimare usor, dar totusi plin de invataminte prin apelarea la o tematica filosofica-existentiala in care fiecare om se regaseste. In carte tema destinului si a timpului sunt subliniate cu atat de multa rigoare incat cititorii incep sa isi puna intrebari existentiale despre ei, despre viata lor pana in acel moment.

Cartea Vei fi acolo? Nu este o lupta de dragoste intre doua mari iubiri, este mai mult o lupta interioara despre modul in care trecutul aduce cu el o serie de regrete si o sumedenie de dorinte neindeplinite. Scrisa intr-o maniera cinematografica, cartea are un final menit sa uimeasca cititorul, si sa il invete foarte multe lucruri.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Vei fi acolo? merita sa fie citita prin modul in care il poate ajuta pe cititor sa inteleaga si sa isi accepte destinul ca un cumul de sentimente, trairi si fapte care l-au transformat in omul de azi. Este o lectura puternica, in care confruntarea dintre eul interior de acum si cel din trecut se da mereu.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu