Wabi Sabi

Informatii generale

Romanul Wabi-Sabi este scris de autorul Francesc Miralles si publicat in anul 2016. Reprezinta o continuare a celebrei lucrari Iubire cu I mic a scriitorului, care a fost tradusa deja in peste douazeci de limbi.

Firul narativ al romanului de mici dimensiuni se construieste in jurul conceptului japonez de Wabi-Sabi, ce reprezinta estetica japoneza concentrata exclusiv asupra acceptarii efemeritatii si fragilitatii lucrurilor care sunt finite, precum si a frumusetii gasita in imperfectiuni.

Wabi Sabi Plotul

Intriga acestui roman este oferita prin decizia Gabrielei, iubita protagonistului Samuel, de a se desparti de el. Cu inima franta, Samuel decide sa plece intr-o vizita in Japonia, deoarece primise niste vederi anonime de acolo.

Pana sa afle vestea devastatoare de la Gabriela, el lucra cu prietenul sau Titus la o antologie despre conceptul Wabi-Sabi din gandirea japoneza si in cele din urma acesta a fost motivul rational de a pleca in Japonia: pentru a isi ajuta prietenul sa termine respectiva antologie.

In Japonia, Samuel are parte de experiente care ii schimba modul de gandire si in cele din urma il fac sa treaca peste despartirea de Gabriela, experiente care ii vor atrage pe cititori.

 

CARTEA  WABI SABI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Wabi Sabi

elefant

Wabi Sabi

carturesti

Wabi Sabi

libris

Wabi Sabi

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Aceasta carte este usor de citit, avand capitole foarte scurte. Insa, in ciuda acestui lucru, stilul literar al lui Francesc Miralles prinde imediat cititorii.

Autorul reuseste sa te faca sa fii ca un spectator la o piesa de teatru care doar pentru ca se deruleaza rapid, asta nu inseamna ca este superficiala. In plus, conceptul de wabi-sabi este explicat cu maietrie, Francesc Miralles facandu-i pe cititori sa vada cu alti ochi frunzele care cad toamna, o floare fragila despre care stiu ca se va ofili, o relatie care se destrama etc.

Intr-adevar, daca esti genul de cititor care cauta intodeauna lecturi profunde si mai ales consistente, aceasta carte s-ar putea sa te dezamageasca putin. Insa, daca doresti o alternativa la astfel de lecturi, atunci cartea Wabi-Sabi este perfect de citit in metrou, in autobuz, sau pur si simplu intr-un context in care te relaxezi.

De ce merita sa cumperi cartea

Aceasta carte este o lectura precum insusi conceptul de Wabi-Sabi: te incanta pe moment, iti mangaie cumva sufletul, dar apoi este sortita “uitarii”. Insa, intr-o oarecare masura, toate cartile pe care le citim si care ne-au marcat sunt sortate acestei uitari. Frumusetea este ca ne putem intoarce constant la ele, sa le recitim din alta perspectiva.

8 Total Score

Lasa un comentariu
Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu