Zbor deasupra unui cuib de cuci

Informatii generale

Zbor deasupra unui cuib de cuci este un roman scris de catre Ken Kesey in anul 1962. O carte atat de iubita, inca si in ziua de astazi, a necesitat o ecranizare pe masura. Astfel, in anul 1975 pe micile ecrane apare filmul care urmareste firul narativ. Nici ecranizarea nu a fost mai prejos deoarece a reusit sa castige nu unul, ci 5 premii Oscar, printre care si cel pentru “Best Picture”.

Zbor deasupra unui cuib de cuci Plotul

Actiunea se desfasoara intr-un ospiciu condus cu fermitate de catre sefa Ratched. O rutina umple timpul in fiecare zi si viata fiecaruia trecea agale putin cate putin, pana cand un personaj spumos, R.P.McMurphy, a parut in peisaj si a dat viata actiunii.

McMurphy era un om plin de viata, cu multe idei adus in ospiciu deoarece era considerat un psihopat. In realitate, McMurphy era un escroc care si-a jucat cartea bine si a ajuns in ospiciu pentru ca a vrut sa scape de munca in folosul comunitatii. Latura efervescenta a sa nu este pe placul tuturor, in special a sefei Ratched careia nu ii place neascultarea. Astfel, intre cei doi incepe un conflict care tulbura linistea si ordinea instalata in ospiciu.

 

CARTEA ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Zbor deasupra unui cuib de cuci

carturesti

Zbor deasupra unui cuib de cuci

elefant

Zbor deasupra unui cuib de cuci

libris

Zbor deasupra unui cuib de cuci

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea Zbor deasupra unui cuib de cuci este povestita prin ochii unui pacient, si anume seful Bromden, indianul care devine prieten cu McMurphy. Bromden se da drept surdo-mut deoarece este o persoana introvertita, dar care da farmec intregii actiuni. Modul in care indianul povesteste actiunea captiveaza orice cititor, creand o atmosfera mixta, uneori foarte precisa si succinta, alteori plina de euforie si curiozitate.

Carte este guvernata de tema destinului. Prezenta fiecarui personaj in parte este o oportunitate de a-i dezvalui povestea si de a-i vedea drumul pe care o sa il strabata. Lipsa de libertate, cruzimea asistentei sef Ratched prin care ii face pe toti sa devin obedienti, il face pe cititor sa vada o realitate diferita a spitalelor psihiatrice din acea vreme.

De ce merita sa cumperi cartea

Carte Zbor deasupra unui cuib de cuci merita sa fie citita deoarece are o latura psihologica extrem de interesanta si captivanta. De asemenea, modul in care actiunea este prezentata si trasaturile personajelor, dau viata cartii, prezentand parca o realitate a timpului prezent..

Pret
10
Actiune
9.5
Personaje
9
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments
Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score