Zece negri mititei

Informatii generale

 

Zece negri mititei este un roman polistist scris de Agatha Christie si publicat in anul 1939. Este cea mai bine vanduta opera a sa si despre care autoarea sustine ca i-a fost cel mai greu sa o scrie.

Zece negri mititei este considerata unul dintre cele mai bune romane politiste ale tuturor timpurilor. Unele publicatii international listeaza aceasta carte ca fiind pe locul sase pe lista celor mai vandute titluri. De-a lungul timpului, a fost adaptata in numeroase filme.

Zece negri mititei

 Plotul

Zece negri mititei este o poveste despre zece straini despre care se crede ca au secrete intunecate. Acestia sunt ademeniti intr-o casa necunoscuta de pe o insula nelocuita, de catre un personaj obscur.

Cand cei zece straini au luat prima cina pe acea insula, un mesaj inregistrat i-a acuzat pe fiecare dintre ei de o crima. Astfel, ei se gasesc captivi pe acea insula, izolati total de continent. Unul cate unul, incep sa moara. Ei descopera ca felul in care fiecare dintre ei a fost ucis se potriveste unor poezii gravate pe tavanul dormitoarelor lor.

Unul dintre cei zece trebuie sa fie ucigasul. Dar cine este acesta? Acesta este unul dintre mister
ele care tine cititorii cu sufletul la gura.

 

CARTEA ZECE NEGRI MITITEI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Zece negri mititei

elefant

Zece negri mititei

carturesti

Zece negri mititei

libris

Zece negri mititei

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Agatha Christie creeaza in acest roman suspansul perfect, intr-o maniera atat de eficienta incat, cu fiecare pagina citita, cititorul este “obligat” sa considere ca alt personaj ar fi de fapt ucigasul.

Chiar daca ai avea tendinta ca la inceput sa citesti aceasta carte dintr-o perspectiva logica, pe masura ce te adancesti in lectura, atmosfera creata te va captiva de-a dreptul.

Te vei gasi adeseori, dupa terminarea unui capitol, convins ca ai descifrat in final cine este criminalul, doar sa descoperi apoi ca de fapt te-ai inselat. Agata Christie se pricepe cum sa creeze o “panza de paianjen” in jurul cititorilor prin stilul de a scrie.

Povestea are un fundal puternic, iar fiecare cititor este provocat sa participe activ la acest fundal. In cele din urma, criminalul isi dezvaluie identitatea intr-un mod foarte uimitor, un alt atu al scriitoarei.

De ce merita sa cumperi cartea

Merita sa citesti aceasta carte deoarece felul in care Agatha Christie construieste suspanul te va captiva imediat.

Zece negri mititei este genul acela de roman politist care va trezi micul detectiv din tine si iti va deschide apetitul spre a citi in viitor si alte romane de acest gen.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu