Zi dupa zi

Informatii generale

Cartea Zi dupa zi este savuroasa, romantica si trista. Este despre o poveste de dragoste atipica intre A. si Rhiannon. Numele personajului principal nu il cunoastem deoarece acesta se trezeste in fiecare dimineata in corpul unei alte persoane, motiv pentru care, viata sa devine extrem de dificila, mai ales atunci cand se indragosteste.

Romanul este scris de autorul american David Levithan si a aparut in anul 2012. Datorita succesului rasunator, autorul a lansat inca doua romane, transformand seria intr-o trilogie. Astfel, in 2012 a aparut cartea Cu 6 zile inainte, care prezinta povestea dinainte ca cei doi sa se intalneasca, iar in 2015 a publicat cartea O alta zi in care aflam versiunea personajului feminin asupra povestii.

In Romania cartea Zi dupa zi a fost publicata de Editura Trei pentru colectia Fiction Connection si in prezent sunt disponibile doua carti ale trilogiei. In anul 2018 romanul lui David Levithan a fost ecranizat, avandu-i ca protagonisti pe Angourie Rice, Justice Smith, Jeni Ross, Debby Ryan si multi altii. Filmul s-a bucurat de o primire calduroasa din partea publicului, fapt ce a ajutat la cresterea vanzarilor cartii si la o republicare in noul format, folosind posterul productiei de cinema.

PlotulZi dupa zi

A. este protagonistul acestei povesti de dragoste, dar care se prezinta in fata cititorilor intr-un mod diferit de fiecare data. El se trezeste in corpul unei alte persoane in fiecare dimineata, traind astfel o viata agitata, fara intamplari cu incarcatura emotionala, ba chiar tinde spre simpla supravietuire. Planul sau este simplu. Incearca sa nu intervina in niciun fel negativ asupra vietii acelora pe care le traieste. Deoarece are 24 de ore la dispozitie, incearca pe cat posibil chiar sa indrepte relatiile cu cei din jur, pentru ca a doua zi persoana care se afla normal in acel corp sa fie intampinata de zambete.

Planul sau este dat peste cap cand intra in corpul lui Justin, un liceean care se intalneste cu tanara Rhiannon, de care se indragosteste iremediabil. Este posibil sa ai o relatie cu cineva in conditiile in care in fiecare zi esti un alt om? Este posibil ca Rhiannon sa dezvolte sentimente pentru A.? Pentru afla toate detaliile acestei povesti de dragoste atipice trebuie sa cititi cartea.

CARTEA ZI DUPA ZI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Zi dupa zi

elefant

Zi dupa zi

carturesti

Zi dupa zi

libris

Zi dupa zi

cartepedia

Zi dupa zi

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea are un limbaj usor de inteles, nefiind foarte complicata desi reda povestea incalcita a unui tanar cu o viata cel putin ciudata. Publicul tinta sunt copiii si adolescentii, autorul David Levithan fiind de fapt un autor de literatura pentru copii, motiv pentru care romanul poate parea liniar, sau prea cuminte pe alocuri.

Atmosfera creata este una familiala, calda si prietenoasa. Desi povestea de dragoste dintre cei doi este una tragica, autorul reuseste sa o transpuna intr-un mod delicat, reusind sa capteze atentia cititorului si sa il tina ancorat in poveste cu fiecare noua pagina.

De ce merita sa cumperi cartea

Daca indragiti romanele de dragoste si va doriti o carte care sa se potriveasca indiferent de varsta cititorului, Zi dupa zi este perfecta! Protagonistii au personalitati puternice, intriga este incitanta, iar fiecare pagina construieste nerabdarea pentru aflarea deznodamantului mult astept de la finalul cartii. De asemenea, este o ocazie minunata de a compara cartea cu ecranizarea, ambele fiind destul de recente.

9 Total Score

Lasa un comentariu

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu